16 Şubat 2016 Salı

Ares'e Giriş

Ares Nedir ve Ne İşe Yarar?

Öncelikle Ares'in ne olduğundan bahsetmek istiyorum. Ares, baskı devre çizim programıdır. Pcb çizmeye yarar.  Ares programı proteus içinde bulunan bir kısımdır.

Önceki yazımda da bashsettiğim gibi programı, ARES ve İSİS olmak üzere ikiye ayrılıyordu. İsis elektronik devre çizim ve devre simülasyon işlemini gerçekleştirmek için kullanılıyordu. İsiste çizilen şemanın baskı devresini çıkarmak için ise Ares kullanılır.

Ares programında baskı devre çıkarma işlemi çok zor bir işlem değildir. Çünkü, İsis de çizilen devre otomatik olarak Ares'e  aktarılır ve böylece İsisdeki şemanın baskı devresini çıkarma işlemi kolaylaşır.

Aşağıdaki linkte proteus programının demo versiyonu bulunmaktadır. Ares ise zaten Proteusun içerisinde bulunmaktadır.
http://www.labcenter.com/download/prodemo_download.cfm#professional

Aşağıdaki resimde örnek bir devrenin baskı devre şeması yer almaktadır:


ares programı

Yukarıdaki devre Ares de otomatik olarak oluşturulmuş bir vumetre devresinin baskı devre şemasıdır.  Baskı devreyi bu şekilde çıkarmak için Ares de bazı ayarlamalar yapılması gerekir. Tabi ki bunlardan önce devrenin İsis de çizlmesi gereklidir. İsisde çizilen devre Ares'e aktarıldıktan sonra gerekli çizim işlemleri otomatik olarak yapılır.
,
Ares de baskı devre oluşturma işlemi elle de yapılır fakat daha fazla zaman alacağından ve karmaşık devrelerde direk elle çizmek çok zor olduğundan bu yöntem çok fazla kullanılmaz.

Aşağıda yer alan video da Ares programıyla ilgili giriş niteliğindeki bilgilere ulaşabilirsiniz.

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder