18 Şubat 2016 Perşembe

Ares Menüler ve Araçlar

Baskı devre çizim programı olan aresi kullanabilmek için pek çok seçenek mevcuttur. Bu seçenekleri kullanırken karşımıza çeşitli menüler ve menülerin içerisinde yer alan çeşitli araçlardan bahsetmek mümkündür. Ares menüleri ve araçları ingilizce diliyle sunulduğu için başlangıç seviyesinde dil bilmek bize avantaj sağlayacaktır.

Aşağıdaki resimde ares arayüz çubukları ve arayüz araçları yer almaktadır. Bu araçlar üzerindeki menüler bilindiği zaman ares ile ilgili çizimlerimizi rahatlıkla yapabiliriz.

Ares(Advanced Routing and Editing Software) , bilindiği gibi Proteusun PCB yani baskı devre kısmının hazırlandığı pakettir ve aşağıdaki özellikler Ares  kullanıcıları için önemli bir avantajdır.


  • Ares de 16 kata kadar PCB çizimi yapmak mümkündür. 
  • Otomatik baskı devre oluşturma özelliği oldukça fazla avantaj sağlar.
  • Pdf, bitmap, metafile, dxf gibi birçok uzantılı dosya formatlarda çıkış almak mümkündür. 
  • Plaket boyutu 10 metrekareye kadar ayarlanabilir. 


Yukarıdaki özelliklere ek olarak pek çok özellik Aresi kullananla riçin büyük avantajdır.  Ares de çizim yaparken tasarım alanı kullanılır. Basit çizimler için elle çizim de yapılabilir.

Çok katmanlı olması da Ares'in bir diğer önemli özelliğidir.

Aşağıdaki resimde Ares de kullanılan  çubukların ve araçların görünümü verilmiştir.

ares araçlar ve çubuklar




Aşağıdaki video da Ares de kullanılan araçlar ve  menülerin ne olduğu ve ne işe yaradığıyla ilgili anlatım yer almaktadır. 

           
                                 
       























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder